Zelená polévka s dýní a čočkou | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení

Zelená polévka s dýní a čočkou

Tak trochu jiná novoroční čočkovka

Potřebujeme:

1 ks zelené Hokaidó dýně, nebo jiné dýně
1 hrnek zelené čočky
1 šalotka +1 PL ghíčka
5 cm řasy Wakame /nebo jiné řasy
chilli ghíčko/ghíčko na potření do trouby
olej dýňový
směs oblíbenéhokoření, my máme rádi od Sonnentoru
sůl
dýňová semínka
smetana, může být ovesná

Postup:
Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme. Položíme na plech s pečícím papírem a potřeme chilli ghíčkem. Dáme péct cca na 180 stupňů, než změkne.
Mezitím si v hrnci změníme šalotku, zalijeme cca 1,5 zeleninového vývaru nebo vodou a nasypeme přebranou a propláchlou čočku.
Přidáme řasu Wakame.
Přidáme upečenou dýni a vše společně povaříme, než čočku změkne.
Poté vytáhneme řasy a polévku projedeme tyčovým mixérem. Nemixujeme do hladka, ale záleží, jak má kdo rád;)
Dochutíme a podáváme s dýňovým olejem, smetanou a semínky.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky


Diskuze

© 2021 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba