#JezteDobreTuky
Přihlášení
V pondělí 20.12. odesíláme poslední balíčky. Potom budeme chvilku odpočívat a 3.1.2022 se opět pustíme do práce.
CO JE GHÍČKO

Poznejte ghí

Ghíčko je čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla.

Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína.

Ghíčko - Přepuštěné máslo

Výhody GHÍČKA

Skvěle chutná a voní

Nepřepaluje se = ideální na smažení

Trvanlivé minimálně 12 měsíců

Nemusí se chladit

Ghíčko - Přepuštěné máslo plná sklenice

Bez mléčné bílkoviny

Superpotravina

Zlepšuje trávení

Plné vitamínů A, D, E, K a antioxidantů

Návrat ke kořenům

Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše praktické babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.

Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet…

Během posledních 20 let přišly na scénu margaríny a máslo bylo z lednic vyhnáno. Civilizačních chorob však neubylo, tak se pomalu vracíme k tomu, co před lety fungovalo. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdravý tuk.

Kuchyňský stůl s ingrediencemi a ghíčko

Registruj se a získej výhody

Chcete dopravu za půlku, informace z první ruky nebo objednávku na jeden klik?

Jak používat ghí

Ghí (přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.

  • Ideální na smažení – pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle.
  • Dá šmrnc vaší polévce i omáčce.
  • Dušená zelenina na ghí je bezkonkurenční.
  • Při pečení lze ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo.
  • Lze i namazat na chléb a jíst za studena.

Cibule a Ghíčko
Nepřepaluje se ikona
Nepřepaluje se
Dlouhá trvanlivost ikona
Dlouhá trvanlivost
Není nutné chladit ikona
Není nutné chladit

Ruční řemeslná výroba

Kvalitní pokrm vyžaduje kvalitní suroviny. Nezpracované čerstvé máslo odebíráme z českých i zahraničních mlékáren ve velkém. Hledáme na trhu to nejlepší máslo pro výrobu. BIO máslo má v sezoně kvalitu grass-fed. Tzn., že se krávy pasou na zelené trávě. Kvalita produktů takto živených krav je jinde, než u konvenčních chovů.

Následně máslo přepouštíme ručně ale ve velkých objemech. Díky naší receptuře a technologickéu postupu je ghí tak chutné a voňavé.

Se stáčením, uzavíráním sklenic a značením nám už pomáhají stroje, abychom naším děvčatům ušetřili ruce.

Než doputuje k vám, je ještě několikrát kontrolováno. Zrakem, čichem a naším mlsným jazykem.

Celý proces výroby probíhá pod dohledem státní veterinární správy.

Hrnce kde se vaří ghíčko
NEWSLETTER
ODEBÍREJTE GHÍČKOVINY

Zásady ochrany osobních údajů

© 2021 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba