Poznejte ghí

Výhody GHÍČKA
Skvěle chutná a voní
Nepřepaluje se = ideální na smažení
Trvanlivé minimálně 12 měsíců
Nemusí se chladit

Bez mléčné bílkoviny
Superpotravina
Zlepšuje trávení
Plné vitamínů A, D, E, K a antioxidantů
Návrat ke kořenům
Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše praktické babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.
Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet…
Během posledních 20 let přišly na scénu margaríny a máslo bylo z lednic vyhnáno. Civilizačních chorob však neubylo, tak se pomalu vracíme k tomu, co před lety fungovalo. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdravý tuk.

Registruj se a získej výhody
Chcete dopravu za půlku, informace z první ruky nebo objednávku na jeden klik?
Bio ghíčko patří mezi základní potraviny, které mám vždy ve špajzu. Je pro mě nepostradatelné podobně jako třeba olivový olej, umeocet nebo kvalitní sůl. Ghíčko používám téměř denně a nejčastěji do základu zeleninových polévek, ale i do mnoha dalších zeleninových a někdy i luštěninových jídel.
– Hanka Zemanová, autorka BioAbecedáře a Nové Biokuchařky

Pro tepelnou úpravu vždy doporučuji používat přepuštěné máslo - ghee, které snáší vyšší teploty zahřátí, jídlu dodává intenzivní vůni a chuť
– Margit Slimáková, specialistka na zdravotní prevenci a výživu

Pokud si nedělám vlastní Ghí, kupuji si České Ghíčko. Je opravdu české a líbi se mně, že kladou důraz na kvalitu a tradici. To se u nás tolik nevidí. Pro sportovce je navíc velice vhodným zdrojem energie
– Vít Schlesinger, odborník na stravu a motivaci vrcholových sportovců

Spoustu let jsem jako veganka odmítala jíst jakékoli živočišné produkty. Má citlivost vůči nehumánnímu chování člověka ke zvířatům byla tak silná, že jsem si vůbec nepřipouštěla, že bych si tím mohla ublížit. Chránilo mě mládí a cítila jsem se nesmrtelná. Postupně ale začaly přicházet různé problémy a slabost a já cítila, že potřebuji do svého jídelníčku zařadit něco silnějšího a výživnějšího. Intuitivně jsem sáhla po GHÍ. Aniž bych věděla o jeho geniálních vyživujících a regeneračních vlastnostech, věděla jsem, že ho potřebuju! A používám ho dodnes! Od Českého ghíčka si kupuji kilovky v BIO kvalitě. Je to nejlepší ghí co znám, je z másla od krav pasených na trávě a já věřím, že ty mají dobrý život, takový, jaký si kráva zaslouží.
– Ing. Kateřina Halamová,Ph.D. ajurvédský poradce přes výživu a životní styl, vynikající kuchařka a lektorka kurzů vaření www.katerinavari.cz

Jak používat ghí
Ghí (přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.
- Ideální na smažení – pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle.
- Dá šmrnc vaší polévce i omáčce.
- Dušená zelenina na ghí je bezkonkurenční.
- Při pečení lze ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo.
- Lze i namazat na chléb a jíst za studena.

Naše produkty
Ruční řemeslná výroba
Kvalitní pokrm vyžaduje kvalitní suroviny. Nezpracované čerstvé máslo odebíráme z českých i zahraničních mlékáren ve velkém. Hledáme na trhu to nejlepší máslo pro výrobu. BIO máslo má v sezoně kvalitu grass-fed. Tzn., že se krávy pasou na zelené trávě. Kvalita produktů takto živených krav je jinde, než u konvenčních chovů.
Následně máslo přepouštíme ručně ale ve velkých objemech. Díky naší receptuře a technologickéu postupu je ghí tak chutné a voňavé.
Se stáčením, uzavíráním sklenic a značením nám už pomáhají stroje, abychom naším děvčatům ušetřili ruce.
Než doputuje k vám, je ještě několikrát kontrolováno. Zrakem, čichem a naším mlsným jazykem.
Celý proces výroby probíhá pod dohledem státní veterinární správy.
