Qiuche s karamelizovanou šalotkou a žampiony | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení
V pondělí 20.12. odesíláme poslední balíčky. Potom budeme chvilku odpočívat a 3.1.2022 se opět pustíme do práce.

Qiuche s karamelizovanou šalotkou a žampiony

Tohle je přesně ten RECEPT, který se předává v kuchyňce u kafe jako odpověď na otázku: Poraď mi co vařit o víkendu? Něco rychlého, nenáročného, ale abych oslnila?

Potřebujeme:

Těsto

100 g celozrnné špaldové mouky 
100 g špaldové mouky hladké
100 g Ghíčko na kousky, přizpůsobujte také podle savosti mouky, těsto má být hladké, musí dobře držet, ale nesmí být tuhé či gumové 
1 vejce/
Sůl dle chuti

Náplň

    3 šalotky

      3 žampióny

      400ml  smetany/ovesné smetany

      lžíci Ghíčka 

        Pořádná hrst tymiánu

        3 vajíčka

        1 ČL Panely/tmavého cukru 

        Sůl

        Postup:

        Mouku společně se solí nasypeme do mísy robota, přidáme Ghíčko a rozmixujeme na drobenku. Přidáme vejce a spojíme v těsto. Z těsta uděláme kouli, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do lednice.
        Smetanu nalejeme do misy, rozklepneme vajíčka a důkladně promícháme, přidáme sůl, pepř, a tymián.
        Těsto vyválíme na pomoučněné desce a na válečku přeneseme do vymazané formy, důkladně vtlačíme do záhybů.

        Šalotku uloupeme, nakrájíme na kolečka, opékáme na rozehřáté pánvi s ghíčkem. Ke konci posypeme čajovou lžičkou Panely, necháme zkaramelizovat.

        Pánev vytřeme papírovým ubrouskem a opečeme očištěné a na plátky nakrájené žampióny.
        Těsto ve formě pokryjeme šalotkou a žampióny.
        Vše zalijeme směsí smetany, vejce a koření.

        Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut pod alobalem a cca 20 minut odkryté.

        Dobrou chuť a #jeztedobretuky


        Diskuze

        © 2021 České ghíčko, s.r.o.
        by Media Heroes X Studio Družba