Ovesné sušenky s Ghítelou | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení
#mesicbiopotravin
Září je měsícem bio potravin a ekologického zemědělství. Bio ghíčko je tento měsíc za cenu konvenčního.

Ovesné sušenky s Ghítelou

Jednoduché, zdravé a zatraceně dobré! Prostě ideální cukroví, nebo chceme-li, sušenky k nedění kávě.

Potřebujeme:

2 hrnky ovesných vloček
(můžete použít směs např. se špaldovými, žitnými, nebo část pro větší děti a dospělé, ořechy)
2 polévkové lžíce ghíčka (může být skořicové)
2 vajíčka, nebo  jeden celý banán
Půlka banánu
10 kapek vanilkové esence (nebo dřeň vanilkového lusku)
lžička skořice (dáváte-li skořicové ghíčko, nemusí být), citrónové kůry, muškátového oříšku

Na plnění Ghítela, jakákoliv:)

Postup:

Nejdříve do mixéru, či sekáčku dáme vločky a pár impulsy rozmixujeme do hladka.

Přidáme zbytek ingrediencí a umixujeme lepkavější soudržné těsto.

Z těsta děláme kuličky a v nich důlky.

Pokládáme na plech a pečeme cca 10 min do světle zlaté barvy na 160 st.

Pozor, nepřepéct, byly by tvrdé.


Po vychladnutí plníme Ghítelou (doporučujeme ji před plněním nechat v pokojové teplotě).

Sypat můžeme ještě hoblinkami čokolády nebo sekanými oříšky.


 


Diskuze

© 2022 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba