Mandlové minimazance | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení

Mandlové minimazance

Udělejte radost malým koledníkům malými mazanečky. Pozor, kynou přes noc a pečou se v malých květináčích.

Potřebujeme:

200 gr špaldové mouky
200 gr špaldové mouky celozrnné Pernerka
100 gr mandlové mouky
Půlka kostky droždí
4 PL Panely/cukru
250 ml rostlinného mléka/mléka
100 gr Ghíčka

1 PL citrónové kůry 

Špetka soli

Vajíčko na pomašlování a plátky madlí na posypání

Postup:
Z trochy vlažného  mléka, cukru a droží necháme vzejít kvásek.

Mouky smíchame v míse, přidáme zbytek cukru/Panely, sůl, citrónovou kůru, společně promícháme. Událáme důlek a vlejeme vzešlý kvásek a zamícháme. Přilejeme postupně mléko, vymíchamé lesklé těsto, které se nelepí.

Mísu dáme přes noc pomalu kynout do lednice. Ráno mísu vyndáme a těsto promícháme a necháme jestě hodinu v pokojové teplotě.
Květináče namočíme do vody a vyložíme pečícím papírem. Těsto rozdělíme podle počtu zamýšlených květináčů. Pomašlujeme vajíčkem a posypeme mandlemi. 

Předem krásné Velikonoce a #jeztedobretuky

Dobrou chuť


Diskuze

© 2021 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba