Levandulové sušenky | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení

Levandulové sušenky

Křehké a voňevé sušenky k čaji nebo kávě. Uložte do dózy, až vás přepadne mlsná, máte je po ruce.

Suroviny:
260g hladké špaldové mouky
100 g levandulového ghíčko (nebo čisté)
50gr Panely/ cukru
2 žloutky
1 vanilkový lusk - semínka
Šťáva z jednoho citrónu
2 PL levandule (pokud použijeme levandulové ghíčko, nemusí být, nebo stačí méně)


Postup:  Smícháme mouku, změklý tuk, Panelu/cukr, šťávu z citrónu, levanduli a žloutky. Zpracujeme v lesklé a hladké těsto. Vypracované těsto necháme v lednici hodinku odležet, nejlépe však přes noc. Z vyváleného plátu vykrajujeme tvary, pečeme na 180°C 10 - 12 min.

Dobrou chuť a #jeztedobretuky



Diskuze

© 2020 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba