Kapr na černo | České ghíčko

/Dopravné od 29,- Kč/ /nad 1000,- Kč ZDARMA/ /více info zde/

#JezteDobreTuky
Přihlášení

Kapr na černo

Skoro zapomenutý recept na štědrovečerní rybu. Nebojte se kombinace kořenové zeleniny, ryby a sušeného ovoce a ořechů, chutná to fantasticky a vůbec ne sladce!

Potřebujeme:

6 porcí kapra

2 lžíce ghee

1 mrkev

1 větší petržel

1 menší celer

1 cibule

2 lžíce krupicového cukru

koření: 3 hřebíčky, špetka tymiánu, 10 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 1 bobkový list

2 plátky bio citronu i s kůrou

2 velké lžíce červeného vína

litr vývaru, nebo vody

4 lžíce švestkových povidel

velká hrst sušených švestek

3 lžíce sekaných mandlí

3 lžíce sekaných vlašských ořechů

1 lžíce rozinek

2 lžíce strouhaného perníku

sůl

Postup:

v hrnci rozehřejte ghíčko a osmahněte na něm kořenovou zeleninu a cibuli

zasypejte cukrem a za stálého míchání ho nechte zkaramelizovat

přidejte koření, citron a chviličku opékejte

přilijte víno a nechte odpařit

základ omáčky zalijte vývarem/vodou a zvolna pět minut vařte

do vroucí omáčky přidejte kapra a 15 minut ho za duste, můžete otočit

rybu vyjměte na mísu a přimíchejte povidla

ovoce, rozinky, mandle a ořechy povařte asi 5 minut ve vodě

omáčku propasírujte, ze zbylé hmoty v sítu vyjměte koření a část vraťte zpět. rozmixujte ponorným mixerem

vložte do ní povařené sušené ovoce i s tekutinou a zahustěte perníkem

před podáváním kapra ohřejte v páře a přelijte teplou omáčkou

jako přílohu doporučujeme bramborové šišky nebo houskový knedlík

 


Diskuze

© 2024 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba