Pomerančová bábovka | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení

Pomerančová bábovka

Vláčná a voňavá bábovka. #bezlaktozy

Suroviny:
1 hrnek mandlové mouky
2 hrnky špaldové mouky
Půl hrnku jablkového pyré
Půl hrnku SKOŘICOVÉHO GHÍČKA
Aquafaba z jedné plechovky cizrny, vyšlehaná do pěny nebo 2 bílky vyšlehané do tuhé pěny
1 pomeranč chemicky neošetřený, nastrouhaná kůra i šťáva
Rostlinné mléko/mléko dle potřeby
2 PL pečícího prášku bez fosfátu
Špetka vanilky a skořice 
Špetka soli

Postup:
V míse promícháme suché ingredience a zvlášť mokré. Do suchých vmícháme mokré, pokud je těsto příliš tuhé, nezapomeňte do mokrých přidat i šťávu z pomeranče, tak přilejte dle potřeby rostlinné mléko. Na závěr vmícháme Aquafabu / ušlehané bílky. Formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou a pečeme na 180 st. cca 35 min. Zda je bábovka upečená, poznáte podle zapíchnuté špejle. Nesmí na ní zůstat po vytažení lepkavé těsto.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky




Diskuze

© 2020 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba