Perníčky ihned měkké | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení

Perníčky ihned měkké

Bez perníčků si Vánoce neumíme představit už jen pro tu vůni, když se pečou. Tyto jsou bez laktozy a cukru.

Suroviny:

75 dkg mouky, použila jsem směs špaldové a pšeničné celozrnné, vhodná je i žitná
23 dkg medu
15 dkg ghíčka
3 vejce nebo šlem ze lněného semínka, 3PL
1 lžíce kakaa
2 PL lžíce směs koření na perníčky
lžička skořice
1 a 1/2 lžičky jedlé sody

Postup:
Vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet do druhého dne. Vykrajujeme a pečeme na 180 stupňů, cca 5-7minut.
Nepřepéct, byly by také tvrdé! Po vytažení z trouby můžeme natírat bílkem, aby se leskly. Můžeme zdobit bílkovou polevou.

Dobrou chuť a #jeztedobretuky


Diskuze

© 2020 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba