Perníčky ihned měkké
Perníčky můžeme péct celoročně, ovšem na Vánoce a Velikonoce je to skoro povinnost! Tyto jsou navíc bez mléčných alergenů.
Suroviny:
75 dkg mouky, použila jsem směs špaldové a pšeničné celozrnné, vhodná je i žitná
23 dkg medu
15 dkg ghíčka (může být skořicové, nebo část)
3 vejce nebo šlem ze lněného semínka, 3PL
1 lžíce kakaa
2 PL lžíce směs koření na perníčky
lžička skořice
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
Postup:
Vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet do druhého dne. Vykrajujeme a pečeme na 180 stupňů, cca 5-7minut.
Nepřepéct, byly by také tvrdé! Po vytažení z trouby můžeme natírat bílkem, aby se leskly. Můžeme zdobit bílkovou polevou.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky