Nejlepší tvarohové knedlíky s ovocem | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení
#mesicbiopotravin
Září je měsícem bio potravin a ekologického zemědělství. Bio ghíčko je tento měsíc za cenu konvenčního.

Nejlepší tvarohové knedlíky s ovocem

Ty nejlepší dělala samozřejmě vaše maminka nebo babička. Zkusíme se jim malinko přiblížit:)

Na dobré tvarohové knedlíky potřebujeme jen 3 suroviny:

Tvaroh pouze a jenom z alobalu, tzn. Choceňský nebo Javořický. Tady žádné ústupky. Musí být sušší, ne řídký, jinak se bude těsto patlat.

Hrubou mouku, nebo dětskou krupičku. Na jeden tvaroh 4 lžíce. Ne víc. Nebo jen v případě, že se bude těsto patlat. 

Na každý tvaroh jedno malé vejce.

Špetku soli.

Umíchat, a balit ovoce. Meruňky, švestky, jahody. Borůvky půjdou trochu hůř, chce to kompaktní ovoce, které budete obalovat těstem. Zvládnou to i dětské ručky.

K meruňce i švestce můžete přidat místo pecky kostku cukru, budou sladší:)A teď vařit.

Nechte vodu přivést k varu a do prudkého varu vhazujte knedlíky. Stáhněte a vařte naopak pomalu, těsně pod bodem varu. Dokud nevyplavu, cca 8 minut.

A teď přijde ten závěr: moučkový cukr a hodně másla! Toho přepuštěného samozřejmě a klidně se skořicí a vanilkou. A zakysanou smetanu. Nebo smaženou strouhanku? Perník? Mák?

Nebo co kdo máte rád:)





Diskuze

© 2022 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba