Nejlepší dýňová polévka | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení
V pondělí 20.12. odesíláme poslední balíčky. Potom budeme chvilku odpočívat a 3.1.2022 se opět pustíme do práce.

Nejlepší dýňová polévka

Samozřejmě že ta nejlepší je ta vaše! My jsme si pro tuhle polévku vytvořili kurkumové ghíčko s pepřem a osvěžili jsme ji zázvorem.

Potřebujeme:

1 dýně Hokkaido (nebo máslová, tu musíme oloupat)

1 malý batát, nebo půl větší

hrst červené čočky

velká lžíce Ghíčka s kurkumou a pepřem

čerstvý zázvor

1,5 litru vody, nebo vývar (my používáme Bujonka česnek/dýně)

sůl

hrst sekaného čerstvého koriandru

hrst pražených dýňových semínek

dýňový olej (my máme rádi Bohemia olej)

Postup:

Dýni omyjte, odstraňte dužinu a semínka a nakrájejte na kousky. Batát oloupejte, nakrájejte na kousky.

V hrnci rozehřejte kurkumové ghíčko, vložte zeleninu, zasypte čočkou, přidejte kousek oloupaného a na malé kousky nakrájeného zázvoru. Krátce vše míchejte, ať se zelenina a čočka obalí v ghíčku.

Osolte a zalijte vodou/vývarem (ev.přidejte velkou lžíci dýňové/česnekové Bujonky).

Vaříme do změknutí zeleniny.

Rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.

Podáváme sypané koriandrem, dýňovými semínky a lžičkou dýňového oleje.

Dobrou chuť a #jeztedobretuky






Diskuze

© 2021 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba