Masopustní koblihy | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení

Masopustní koblihy

K masopustu koblihy patří. Pořádně pocukrované a smažené! Tyhle mohou být zcela bez mléka a dopřát si je mohou i alergici.

Suroviny:

1 sáček sušeného droždí
500 g mouky (350 gr hladké pšeničné, 150 gr špaldové celozrnné hladké)
250 ml rostlinného mléka/mléka
1 žloutek
50 g ghíčka
1 ČL Panely/cukru
1 ČL vanilk.extraktu
1 PL pomerančové kůry
Špetka soli
Na obalení cukr moučka s vanilkou
Na smažení ghíčko

Postup:

Obě mouky smícháme s droždím a Panelou/cukrem.
Mezitím rozpustíme ghíčko a necháme vychladnout. V mléce rozkvedláme žloutek.
K moukám přilijeme vychladlý tuk, mléko se žloutkem, sůl, vanilku a pomerančovou kůru.
Pak ze všech ingrediencí uhněteme těsto, které necháme dvě hodiny nakynout.
Nakynuté těsto dáme na pomoučněný vál, rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka.
V rendlíku si rozpálíme vysokou vrstvu Ghíčka, tak aby koblihy plavaly. Opékáme z obou stran. Přebytečný tuk necháme vsáknout do papírové utěrky a obalíme lehce v cukru. Dlouhou cukrářskou zdobičkou naplníme.

Pečení v troubě:
Z rozváleného těsta vykrajujeme kolečka, vždy pár.
Na jedno kolečko dáme povidla, marmeládu... a přiklopíme druhým kolečkem.Spojíme tak, aby náplň nevytekla.
Koblihy necháme na plechu přikrytém utěrkou cca 20 min nakynout.
Pečeme na 180 st.cca 15 min.
Po upečení potíráme rozpuštěným Ghíčkem a poprášíme cukrem

Dobrou chuť a #jeztedobretuky


Diskuze

© 2021 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba