Houbový kuba | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení
#mesicbiopotravin
Září je měsícem bio potravin a ekologického zemědělství. Bio ghíčko je tento měsíc za cenu konvenčního.

Houbový kuba

Kuba se někde podává jako hlavní vánoční jídlo. Dá se ale uvařit i z rýže, nebo z pohanky a dopřávat si ho můžeme mnohem častěji!

Potřebujeme:

 250g velkých krup (může být ale i pohanka nebo špaldové kernoto)

Jedna velká oluopaná cibule

100g sušených hub

Ghíčko s česnekem a solí

Lžíce hladkolisté petržele

Lžička sušené majoránky

Drcený kmín

Pepř, sůl

Vývar  na podlití cca 100ml

Postup:

Houby namočíme do studené vody aspoň na hodinu. Vodu nesléváme.

Zapneme troubu na 180 stupňů

Pekáček vymažeme česnekovým Ghíčkem.

Kroupy propláchneme, uvaříme v 1,5 l m osolené vody do měkka a slijeme.

V kastrolku rozehřejeme lžíci česnekového Ghíčka, přidáme cibuli a opékáme.

Přidáme komín, majoránku, kroupy a houby a kdo má rád víc česneku lze ještě přidat.

Promícháme, osolíme, opepříme a necháme spojit trochou vývaru.

Směs přendáme do pekáčku a asi 10 minut zapékáme. Hotové sypeme krájenou petrželkou.

Podáváme se salátem z kysaného zelí, jablka a mrkve.

Dobrou chuť a #jeztedobretuky.

 


Diskuze

© 2022 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba