Hedvábná krupicová kaše | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení
#mesicbiopotravin
Září je měsícem bio potravin a ekologického zemědělství. Bio ghíčko je tento měsíc za cenu konvenčního.

Hedvábná krupicová kaše

Připomeňme si pohádku mládí. A nehádejme se, prosím, jestli ji jíst zamíchanou, nebo pěkně od kraje. Každému, co jeho jest:)

Potřebujeme:

500ml plnotučného mléka

4 polévkové lžíce dětské krupičky (může být i klasická krupice, ale dětská je jemnější)

špetka soli

ghíčko na vytření kastrůlku

Postup:

Do mléka rozmícháme krupičku. Kastrůlek vytřeme ghíčkem a vlijeme mléko s krupičkou. Přidáme špetku soli.

Zahříváme a za stálého míchání přivedeme k varu. Do zhoustnutí na mírním ohni vaříme. Trvá to celé asi 5 minut. 

a teď přichází ta chvíle, na které se rozcházíme....

my pokládáme vločky ghíčka, sypeme moučkovým cukrem a hořkým kakaem

a jíme pěkně od kraje

ALE! Sypte ji třeba skořicí a Grankem, nebo strouhanou čokoládou, dejte pro změnu skořicové ghíčko, nebo poduste na trošce ghí jablíčka...

a klidně si ji i s tím kakaem ZAMÍCHEJTE:)))

Dobrou chuť a #jeztedobretuky





Diskuze

© 2022 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba