Dýňovo-cuketové placky | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení
#mesicbiopotravin
Září je měsícem bio potravin a ekologického zemědělství. Bio ghíčko je tento měsíc za cenu konvenčního.

Dýňovo-cuketové placky

Máte rádi bramboráky? Tak schválně, zkusíte tenhle upgrade?

Potřebujeme:

cca 200g cukety, nastrouhané nahrubo (cukety oloupeme, vydlabeme měkké část a nahrubo nastrouháme, lehce osolíme a necháme vypotit, vodu slijeme)

cca 300g dýně (hokaido neloupeme, vydlabeme a tuhé části nastrouháme: polovinu nahrubo a polovinu najemno)

1 vejce

cca 4 lžíce hladké mouky

česnek, sůl, majoránka, mletý kmín, pepř dle chuti a preferencí

Postup:

Nastrouhanou zeleninu smíchejte s vajíčkem, kořením a moukou. Hustota má být "bramboráková". Opatrně s vodou z cuket, lze doředit, lepší ředit husté těsto než naopak.

A teď přichází na scénu ghíčko. Na nepřilnavé pánvi rozpusťte cca půl centimetrovou vrstvu ghíčka. Doporučujeme čisté a přidat dvě lžíce česnek a sůl.

A smažíme dozlatova.

Hotové klademe na ubrousky, ať odsajete přebytečné množství tuku, ale u ghíčka to tolik  nevadí, je dobře stravitelné:)

Dobrou chuť a #jeztedobretuky




Diskuze

© 2022 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba