Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení

Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou

Ať už máte problémy s potravinovými alergiemi nebo ne, zkuste netradiční ingredience jako je třeba Šmakoun. A jahody a rebarbora, to je dvojka, která se parádně doplňuje!

Ingredience:
Drobenkové těsto:
200 gr ovesných vloček jemných
300 gr špaldové celozrnné mouky
3 domácí vajíčka, nebo rozmixovaný banán
200 gr ghíčka
5 PL Panely/ třtinového cukru

Náplň:
Jeden Šmakoun bez příchutě, nebo kešu 2 hrsti, nebo rostlinný tvaroh, nebo klasický tvaroh jedna kostka
15 kapek vanilkového extraktu, nebo vyškrabaný lusk
1 PL kokosového oleje
Šťáva a kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu

Dvě velké hrsti jahod a hrst rebarbory + lžička Panely/ cukru dle zralosti jahod.

Postup:

Všechny ingredience na těsto propojíme v drobenku. Použijte sekáček, je na to skvělý, stačí pár impulsů.

Jde to i ručně, vločky, mouku, Panelu, společně promícháme, přidáme vajíčko, na závěr tuk na kousky (klidně dejte den předem do lednice, ať je ghíčko tuhé)

Pokud použijeme kešu ořechy, namočte na 2 hodiny do vody. Potom sceďte.

Na náplň rozmixujeme společně všechny ingredience v hladký krém.
Rebarboru oloupeme, nakrájíme společně s jahodami na kousky, prosypeme dle potřeby Panelou.
Předehřejeme si troubu na 180 st. Vymažeme formu. Půlku drobenkového těsta nasypeme do formy, mírně přitlačíme, navrstvíme krém, posypeme ovocem a na závěr posypeme druhou půlkou drobenkového těsta.
Pečeme asi 45 minut.

Dobrou chuť a #jeztedobrertuky


Diskuze

© 2021 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba