Citrónovo-skořicová babeta | České ghíčko
#JezteDobreTuky
Přihlášení
#mesicbiopotravin
Září je měsícem bio potravin a ekologického zemědělství. Bio ghíčko je tento měsíc za cenu konvenčního.

Citrónovo-skořicová babeta

Milujeme jednoduché recepty, kde vyniknou ingredience. Jako třeba tady citróny!

POTŘEBUJEME:

4 ks vajíček, zvlášť žloutky a bílky
100 g jemného třtinového cukru 
10 g  vanilkového cukru
250 g polohrubé špaldové mouky
1 pečící prášek bez fosfátů
Půl hrnku rozpuštěného skořicového Ghíčka 
100 ml rostlinného mléka/mléka
2 bio citróny, kůra i šťáva

POSTUP:
Formu na chlebíček vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Ke žloutkové pěny přidáme rostlinné mléko, rozpuštěné a vychladlé Ghíčko, citrónovou kůru a šťávu.
Vše promícháme a vmícháme mouku a prášek do pečiva. Na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.
Troubu předehřejeme na 170 st. a pečeme 40- 45 minut.

Dobrou chuť a #jeztedobretuky

Diskuze

© 2022 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba