Rybízové sušenky s vločkama


Rybízové sušenky s vločkama

Pokud Vám zůstala na zahrádce úroda červeného rybízu, či jiného ovoce, rozhodně doporučuji upéct si tyto ovesné sušenky. Hodit se Vám budou jako skvělá svačinka na cesty nebo si na nich můžete smlsnout jen tak. A díky přepuštěnému máslu zůstanou krásně vláčné a měkké. Teď už jen stačí se zakousnout 🙂

Budeme potřebovat: 

  • 250 g ovesných vloček
  • 80 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 g ghíčka
  • 2 zralé banány
  • 1 vejce
  • 1 hrnek červeného rybízu
  • stévie nebo třtinový cukr (dle chuti)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • lžička přírodního vanilkového aroma
 
Postup: V míse rozmačkáme banány společně s přepuštěným máslem. Přidáme ostatní suroviny kromě červeného rybízu a vše pořádně promícháme. Kuličky rybízu vsypeme do těsta až nakonec a už jen opatrně promícháme. Pomocí rukou tvoříme z těsta malé placičky, které klademe vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 13 minut do zhnědnutí sušenek. Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce a máme hotovo 🙂
 Recept vytvořila, upekla a nafotila Cooking with Šůša.