Pohanková polévka


Pohanková polévka

Ingredience: ghíčko, 2-3 mrkve, kousek celeru, 1/2 velké petržele, 1 pórek – bílí část z něj, kousek květáku, himalájská  sůl dle chuti, mletý kmín dle potřeby, majoránka dle potřeby, 2 -3 hrsti pohanky, voda dle potřeby –  1litr-1,5l, 1-2 brambory (nemusí být)

 

Očistíme si zeleninu, na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme mrkev, celer, petržel, kousek květáku, opět vše společně s pórkem prohřejeme a zalijeme vodou. Přidáme sůl, mletý kmín, majoránku a pokrájené brambory, nemusí být. Polévku vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, lehce rozmačkáme nebo rozmixujeme s pomocí tyčového mixéru. Nakonec přidáme do polévky pohanku, kterou před přidáním propláchneme, vaříme 3-5 minut a odstavíme, přiklopíme a necháme dojít.

Autorka: Jitka Matěchová, Na vlně chuti