Pohanka s žampiony, mrkví a špenátem


Pohanka s žampiony, mrkví a špenátem

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 150 g pohanky
  • 2 středně velké mrkve
  • 125 g žampionů
  • listový špenát
  • 2 lžíce ghíčka
  • parmezán
  • hrubozrnná mořská sůl
 
Postup: Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme očištěné a nakrájené žampiony a necháme cca 5 minut restovat. Mezitím si očistíme mrkev a škrabkou na brambory ji naloupeme na tenké plátky. Mrkev přidáme k žampionům a restujeme cca dalších 5 minut. Nakonec do pánve vhodíme omytý listový špenát. K orestované směsi přidáme uvařenou pohanku, osolíme a dobře promícháme. Před podáváním posypeme hoblinkami parmezánu.
autor: Cooking with Šůša