/Dopravné od 29,- Kč/ /nad 1000,- Kč ZDARMA/ /více info zde/

#JezteDobreTuky
Přihlášení
CO JE GHÍČKO

Poznejte ghí

Ghíčko je čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla.

Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína.

Ghíčko - Přepuštěné máslo

Výhody GHÍČKA

Skvěle chutná a voní

Nepřepaluje se = ideální na smažení

Trvanlivé minimálně 12 měsíců

Nemusí se chladit

Ghíčko - Přepuštěné máslo plná sklenice

Bez mléčné bílkoviny

Superpotravina

Zlepšuje trávení

Plné vitamínů A, D, E, K a antioxidantů

Návrat ke kořenům

Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše praktické babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.

Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet…

Během posledních 20 let přišly na scénu margaríny a máslo bylo z lednic vyhnáno. Civilizačních chorob však neubylo, tak se pomalu vracíme k tomu, co před lety fungovalo. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdravý tuk.

Kuchyňský stůl s ingrediencemi a ghíčko

Registruj se a získej výhody

Chcete dopravu za půlku, informace z první ruky nebo objednávku na jeden klik?

Jak používat ghí

Ghí (přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.

  • Ideální na smažení – pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle.
  • Dá šmrnc vaší polévce i omáčce.
  • Dušená zelenina na ghí je bezkonkurenční.
  • Při pečení lze ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo.
  • Lze i namazat na chléb a jíst za studena.

Cibule a Ghíčko
Nepřepaluje se ikona
Nepřepaluje se
Dlouhá trvanlivost ikona
Dlouhá trvanlivost
Není nutné chladit ikona
Není nutné chladit

Ruční řemeslná výroba

Kvalitní pokrm vyžaduje kvalitní suroviny. Nezpracované čerstvé máslo odebíráme z českých i zahraničních mlékáren ve velkém. Hledáme na trhu to nejlepší máslo pro výrobu. BIO máslo má v sezoně kvalitu grass-fed. Tzn., že se krávy pasou na zelené trávě. Kvalita produktů takto živených krav je jinde, než u konvenčních chovů.

Následně máslo přepouštíme ručně ale ve velkých objemech. Díky naší receptuře a technologickéu postupu je ghí tak chutné a voňavé.

Se stáčením, uzavíráním sklenic a značením nám už pomáhají stroje, abychom naším děvčatům ušetřili ruce.

Než doputuje k vám, je ještě několikrát kontrolováno. Zrakem, čichem a naším mlsným jazykem.

Celý proces výroby probíhá pod dohledem státní veterinární správy.

Hrnce kde se vaří ghíčko
NEWSLETTER
ODEBÍREJTE GHÍČKOVINY

Zásady ochrany osobních údajů

© 2024 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba