Hlíva ústřičná s mrkvovo-celerovým pyré


Hlíva ústřičná s mrkvovo-celerovým pyré

Budeme potřebovat (na 2 porce): 

  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1 větší celer
  • 3 velké mrkve
  • 1 kostka BIO zeleninového bujonu Würzl
  • 1 lžíce ghíčka
  • 100 ml rýžového krému na vaření a pečení (používám Isola BIO)
  • sůl
 
Postup: Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na větší kousky a vhodíme do hrnce. Přidáme vodu, zeleninový bujon a vaříme doměkka. Množství vody záleží na tom, jakou konzistenci pyré chcete máte rádi. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme na krájenou hlívu a necháme cca 10 minut restovat. Nakonec vmícháme rýžový krém, osolíme a dusíme dalších cca 5 minut. Jakmile je zelenina uvařená, ponorným mixérem ji rozmixujeme na hladké pyré a případně ještě dosolíme. Podáváme s hlívou a rýžovým krémem.
Od: Cooking with Šůša, díky!